» Noutati
  » Oferte speciale
  » Catalog carti ( pdf )
 
  » COMANDA on-line
  » Cum cumpar?
 
  » Agricultura generala
si ecologica
  » Horticultura
  » Colectia "Biblioteca
gospodarului agricol"
  » Cresterea si sanatatea
animalelor
  » Diverse
 
  » Agricultorul roman
  » Revista Avicultorul
  » Revista IJCO
 
  » Link-uri utile
  » Parteneri
  » Harta web site
  » Termeni si conditii
 
 
   


Ultimele carti aparute la
Editura CERES
 
Istoria artei gradinilor
 

Istoria artei gradinilor - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: Ana-Felicia Iliescu

Această carte este o invitaţie de a pătrunde intr-un domeniu captivant al istoriei culturii şi civilizaţiei popoarelor, cunoaşterea activitaţii oamenilor în modelarea artistică a naturii din cele mai vechi timpuri pâna la sfârşitul secolului
al XIX-lea. In elaborarea lucrării, autoarea a imbinat documentaţia istorică cu numeroase informaţii şi imagini din literatura de specialitate pentru a contura un tablou cât mai cuprinzator al evoluţiei concepţiilor şi al celor mai importante realizări în arta grădinilor din diferite timpuri şi locuri din lume.

Nr.pag.: 360 + 104 planşe color
An aparitie: 2014

Pret: 53 lei
 
Cresterea animalelor de blana si de companie
 

Cresterea animalelor de blana si de companie - www.editura-ceres.ro

  Autori: Ioan Bud, Vlad-Viorel Vladau, Reka Stefan

Cartea trateaza cresterea animalelor de blana erbivore si carnivore in captivitate, cum ar fi nutria, chinchilla, bizamul, hamsterul, nurca, vulpea, jderul dar si vanatul care se recolteaza pentru blana.

An aparitie: 2013
Nr.pag.: 476
Pret: 33,70 lei
 
AMENAJAREA PADURILOR
 

AMENAJAREA PADURILOR

  Autor: IOAN SECELEANU

Descriere:
In contextul lucrarii, amenajarea padurilor este privita ca o stiinta care fundamenteaza organizarea si conducerea structurala a unui ansamblu de arborete constituit intr-un sistem, astfel incat acesta sa satisfaca durabil cerintele referitoare la produsele si serviciile forestiere.


Nr.pag.: 505
An aparitie: 2013

Pret: Doritorii se pot adresa pentru achizitționare la mailul:
ioan.seceleanu@gmail.com
 
CULTURA LEGUMELOR - Editia a III-a revizuita
 

CULTURA LEGUMELOR - Editia a III-a revizuita

  Autori: DUMITRU INDREA, SILVIU AL.APAHIDEAN, MARIA APAHIDEAN, DANUT N.MANIUTIU, MARIA APAHIDEAN, RODICA SIMA

Descriere:
Autorii, personalitati de prestigiu in domeniu, au elaborat aceasta lucrare intr-o a treia editie, revizuita si actualizata în informatii privind calitatea productiei, rentabilizarea culturilor si alte aspecte care, prin natura lor, se reinnoiesc foarte repede (sortimente, ingrasaminte, pesticide etc.).

Pornind de la importanta sociala si economica a legumiculturii, cu accent pe importanta legumelor in alimentatie, lucrarea, in cele 20 de capitole, trateaza speciile legumicole din Romania si din alte tari, lucrarile de intretinere a culturilor de legume, recoltarea, conditționarea si valorificarea productiei etc.

Continutul lucrarii se adreseaza atat specialistilor, cat si fermierilor din exploatatiile mari si, nu in ultimul rand, gradinarilor sau cultivatorilor de legume.


Nr.pag.: 628
An aparitie: 2013

Pret: 38,50 lei
 
Situatia agriculturii si a exploatatiilor agricole in tarile membre ale Uniunii Europene
 

SITUATIA AGRICULTURII SI A EXPLOATATIILOR AGRICOLE IN TARILE MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Ioan Niculae ALECU, Eugenia ALECU

Extinderea Uniunii Europene la 27 de state membre a modificat realitatea agricola europeana, care include o diversitate de tipuri de agricultura si de exploatatii agricole.Aceste realitati sunt prezentate in paginile lucrarii, informatii ce sunt de interes atat pentru specialisti, cat si  pentru cei interesati de problematica.

Nr.pag.: 414
An aparitie: 2013

Pret: 38,50 RON
 
Cultura legumelor in sere, solarii si rasadnite
 

Cultura legumelor in sere, solarii si rasadnite - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Victor Popescu; Angela Popescu

Culturile fortate si protejate de legume au o permanenta importanta in aprovizionarea pietei alimentare in orice sezon al anului. Cultura legumelor in sere si solarii permite o esalonare mai buna a productiei pe o perioada mai mare de timp, acoperind necesitatea consumului de legume in sezonul rece si pot asigura disponibilitati pentru valorificarea in conditiile rentabilitatii productive.

Nr.pag.: 144
An aparitie: 2013

Pret: 12,50 RON
 
Managementul mediului
 

Managementul mediului - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

 
Autor: Mihai Berca

Lucrarea abordeaza problema salvarii mediului inconjurator atat de important pentru noi dar si pentru generatiile viitoare.

Cei ce doresc achizitionarea acestei carti se pot adresa pe mail:

office@agrovetmang.ro
 
Lemnul de compresiune la brad
 

Lemnul de compresiune la brad - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

 
Autor: Florin Dinulica

Tinand seama de marginalizarea nedreapta a lemnului de compresiune in cercetare, standardizare si practica valorificarii indigene , autorul, beneficiind de adoptarea recenta a unui prestandard european, care vine sa raspunda unei nevoi acute de cunoastere stiintifica si aplicativa a acestei resurse importante, a elaborat, in premiera nationala, aceasta monografie dedicata structurii lemnului de compresiune.

Cei ce doresc achizitionarea acestei carti se pot adresa pe mail:

dinulica@unitbv.ro
 
BOLILE PLANTELOR LEGUMICOLE
 

BOLILE PLANTELOR LEGUMICOLE - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Eugeniu Docea; Stelica Cristea; Horia Iliescu

In lucrare se prezinta pentru fiecare specie sau grup de specii de plante legumicole aspecte privind simptomatologia bolilor, etiologia si epidemiologia patogenilor, insistand asupra factorilor de mediu implicati in aparitia si evolutia fiecarei boli, precum si masurile de prevenire si combatere a lor prin utilizarea pesticidelor de ultima generatie, incluse in noul Codex electronic.

Nr.pag.: 382
An aparitie: 2012

Pret: 33,70 RON
 
TEHNOLOGII AGRICOLE PERFORMANTE
( Editia a IV-a actualizata si completata )
 

TEHNOLOGII AGRICOLE PERFORMANTE - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: IOAN OANCEA

Descriere:
Lucrarea se adreseaza deopotriva specialistilor cu pregatire agronomica din productie, celor care se ocupa cu lucrarea pamantului, cultivarea plantelor si cresterea animalelor, din invatamantul superior, celor din cercetarea stiintifica, care produc seminte si material de plantat, care amelioreaza animale de rasa si reproducatori de mare valoare biologica, precum si studentilor de la Agricultura si Dezvoltare Rurala, Horticultura, Zootehnie si Biotehnologie.

Nr.pag.: 761
An aparitie: 2012

Pret: 48 lei
 
Padure, draga padure
 

Padure, draga padure (poezii pentru copii) - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: Passionaria Stoicescu

O carte de poezie adresata copiilor, inspirata din lumea padurii. Autoarea a scris nenumarate poezii minunate, din care cea intitulata "Glasul padurii" este in manualul de limba romana de clasa a 4-a. Citind aceasta carte copii vor indragii toti locuitorii padurii.

Nr.pag.: 48
An aparitie: 2012

Pret: 11,50 lei
 
ECONOMISTI AGRARI SI STATISTICIENI
 

ECONOMISTI AGRARI SI STATISTICIENI - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Ion Bold, Laurentiu Gutescu - coordonator Ioan Niculae Alecu

Lucrarea completeaza stiinta economica cu prezentarea unor cunoscute sau mai putin cunoscute personalitati care, cu vocatia si truda lor au depasit granitele specialitatii lor, pentru a aprofunda aspectele si corelatiile fenomenelor economice

Nr.pag.: 388
An aparitie: 2011

Pret: 33,70 lei
 
MARKETINGUL AGRICOL
 

Marketingul Agricol - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Iulian Alecu, Marian Constantin

Lucrarea aduce in atentia cititorilor, specialistilor din domeniul agricol, aspecte ale marketingului agricol, cu particularitatile lui.

Din cuprinsul lucrarii mentionam: Marketingul si sistemele agroalimentare, Mixul de marketing, Organizarea activitatii de marketing, Piata si specificul filierelor produselor vagetale, Piata si specificul filierelor produselor animale, Piata serviciilor in sistemul agricol de productie.

Nr.pag.: 256
An aparitie: 2011

Pret: 29 lei
 
Determinator pentru soiuri de mere
 

Determinator pentru soiuri de mere - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Nicolae Braniste, Gabriela Uncheasu

Descriere:
Lucrarea cuprinde descrierea principalelor caractere si insusiri ale pomilor si fructelor la 554 soiuri de mere, straine si autohtone, vechi sau create recent care se gasesc in colectiile pomologice nationale de la I.P. Pitesti-Maracineni, SCP Voinesti si SCH Cluj-Napoca.

Nr.pag.: 228
An aparitie: 2011

Pret: 43 lei
 
AGROTEHNICA - Transformarea moderna a Agriculturii
 

AGROTEHNICA - Transformarea moderna a Agriculturii - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: Mihai Berca

Descriere:
Prin aceasta lucrare, prof. univ. dr. Mihai Berca incearca sa schimbe gandirea conservativa a fermierului roman vizavi de agricultura, de modul cum poate fi lucrat pamantul si cum pot fi obtinute productii bune, sanatoase si profitabile.

Ideea acestei carti s-a nascut din necesitatea de a hrani mai ieftin si mai bine. Un fermier francez utilizeaza 58 kg samanta de grau Premium si obtine o productie de 8000 kg/ha, n timp ce fermierul roman foloseste 300 kg samanta si obtine o productie de grau de 4000 kg/ha. Cheia acestei diferente o puteti afla din aceasta carte.

Nr.pag.: 968 - Carte cu CD
An aparitie: 2011

Pret: 86,70 lei
 
AGROTEHNICA - Transformarea moderna a Agriculturii (varianta pe CD)
 

AGROTEHNICA - Transformarea moderna a Agriculturii (varianta pe CD)  - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: Mihai Berca

Descriere:
Prin aceasta lucrare, prof. univ. dr. Mihai Berca incearca sa schimbe gandirea conservativa a fermierului roman vizavi de agricultura, de modul cum poate fi lucrat pamantul si cum pot fi obtinute productii bune, sanatoase si profitabile.

Ideea acestei carti s-a nascut din necesitatea de a hrani mai ieftin si mai bine. Un fermier francez utilizeaza 58 kg samanta de grau Premium si obtine o productie de 8000 kg/ha, n timp ce fermierul roman foloseste 300 kg samanta si obtine o productie de grau de 4000 kg/ha. Cheia acestei diferente o puteti afla din aceasta carte.

Nr.pag.: varianta color a cartii, cu un nr. de 968 pagini - CD in carcasa
An aparitie: 2011

Pret: 33,70 lei
 
REDESCOPERA MUSCATA - Ghid practic pentru cultura muscatelor
 

REDESCOPERA MUSCATA - GHID PRACTIC pentru cultura muscatelor  - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: Maria Vinereanu

Descriere:
Ideea de a scrie o carte despre muscata s-a ivit ca urmare a dorintei autoarei de a readuce aceasta floare in atentia dumneavoastra a cititorilor.

Muscata este o floare frumoasa, nepretentioasa si usor de ingrijit, iar aceasta carte va face lucrurile mai usoare, punandu-va la dispozitie informatii clare, fotografii si schite explicite, sprijinindu-va astfel sa obtineti decorul mult visat pentru casa dvs.

Nr.pag.: 188, la care se adauga 16 planse color
An aparitie: 2011

Pret: 17 lei

 
CULTURA LEGUMELOR VERDETURI
 

CULTURA LEGUMELOR VERDETURI

  Autor: Elena Maria Draghici

Descriere:
Lucrarea, prin continutul sau, se adreseaza tuturor celor care, dupa ce au cunoscut diversitatea legumelor verdeturi, cultivate sau din flora spontana, le-au consumat si le-au apreciat calitatile culinare, dar si efectele benefice ale acestora asupra organismului.

Nr.pag.: 111
An aparitie: 2011

Pret: 12,50 lei
 
FASCINANTA LUME A PISICILOR
 

FASCINANTA LUME A PISICILOR - Editura CERES

  Autor: Ioan BUD

Lucrarea, proiectata pe 326 pagini, cu 6 plante color si 180 de figuri deosebite, încununeaza o experienta vasta dedicata necuvântatoarelor.

De ce pisica? Pentru ca ea este, alaturi de câine, printre cei mai fideli prieteni ai omului. De la "Pisica, legenda si mit" la "Curiozitati din lumea pisicilor" si "Horoscop felin", aceasta lucrare satisface necesarul de întrebari legate de anatomia si fiziologia pisicii, principalele rase si varietati de pisici, reproductia si alimentatia pisicilor, precum si principalele boli ale pisicilor si posibilitatea de combatere a acestora. Pledoaria finala recomanda "O pisica pentru sufletul dumneavoastra".

An aparitie: 2011
Nr.pag.: 320
Pret: 31,50
 
CRESTEREA IEPURILOR
 

CRESTEREA IEPURILOR

  Autori: Ioan Bud, Vlad-Viorel Vladau, Valentin Petrescu Mag

Autorii si-au propus sa elaboreze aceasta lucrare pentru a pune la dispozitia crescatorilor de iepuri, în special celor începatori, dar nu numai, informatii noi care-i vor motiva sa obtina performante ridicate, satisfacatoare. La elaborarea acestei lucrari s-au avut în vedere, printre altele, aspecte legate de biologia speciei, comportamentul si respectiv tehnologiile de crestere si exploatare, la care se adauga o iconografie care sa permita o identificare precisa a rasei

An aparitie: 2011
Nr.pag.: 328
Pret: 33,70 lei
 
PLANTE ETNOBOTANICE - între adevar si pericol
 

PLANTE ETNOBOTANICE - între adevar si pericol - Editura CERES

  Autor: dr. biolog Virginia Ciocan

Fenomenul plantelor etnobotanice a escaladat rapid piata oraselor mari din România, magazinele de vise au aparut si au proliferat ca ciupercile dupa ploaie, iar campania de eradicare cu aceste plante aromatice cu efecte psihotrope, putin cunoscute, dar nocive este abordata timid, lasând loc comerciantilor sa gaseasca portite pentru ocolirea legii, iata câteva motive pentru a lua atitudine cu ajutorul acestei lucrari.

Din cuprinsul primului volum: Originea drogurilor, scurt istoric al drogurilor în lume si în România; Plante psihotrope cu proprietati analgezice, sedative si antispastice pentru sistemul nervos central si vegetativ; Plate psihotrope cu proprieta si antidepresive, stimulente pentru sistemul nervos central si vegetativ.

În volumul 2 al actestei lucrari, care va aparea în cursul acestui an, vor fi analizate plasnte psihotrope cu proprietati narcotice, hipnotice, plante psihotrope cu proprietati antitabacice si antialcolice, plante psihotrope cu efect adaptagen si antialergic, de întarire a imunitatii naturale.

An aparitie: 2011
Nr.pag.: 221 pag.
Pret: 16 lei
 
PISCICULTURA PRACTICA
 

PISCICULTURA PRACTICA - Editura CERES

  Autor: NICOLAE GH. TURLIU

Descriere: Piscicultura este stiinta care se ocupa cu studiul tehnologiei de crestere, reproductiei si ameliorarii cantitative si calitative a productiilor piscicole. Autorul trateaza aceasta tema prin prisma corelatiei dintre piscicultura cu alte domenii economice, precum si subliniind responsabilitatile actuale si de perspectiva ale dezvoltarii fondului piscicol al tarii.

Din cuprinsul lucrarii amintim: Taxonomia speciilor de pesti din Romania; Tehnologia de crestere a ciprinidelor; Tehnologia de crestere a salmonidelor; Tehnologia de crestere a sturionilor (sturionicultura); Tehnologia de crestere a altor specii de pesti: somnul, stiuca, anghila; calcanul, cambula; Lucrari practice, privind:biometria pestilor, determinarea varstei pestilor, marcasrea pestilor; Cunoasterea principalelor boli si daunatori ai pestilor; Planificarea productiei; Organizarea in fermele piscicole.

Nr.pag.: 319 plus 8 planse color
An aparitie: 2010

Pret: 29 lei
 
Limpezirea vinului, simplu, eficient, la indemana oricui
 

Limpezirea vinului, simplu, eficient, la indemana oricui

  Autor: Georgeta Septilici

Descriere: In lucrare se prezinta mijloace practice de limpezire a vinurilor pe diferite cai:naturala (pritocuri repetate); prin tratare cu substante cleitoare (gelatina, clei de peste, albus de ou, tanin, bentonita etc.); prin mijloace mecanice (centrifugare, filtrare).

Din cuprins: Tehnica limpezirii; Principalele substante minerale folosite la limpezirea vinurilor; Mecanismul filtrarii vinurilor; Intrebuintarea SO2 in limpezirea vinurilor etc.

Nr.pag.: 112
An aparitie: 2010

Pret: 9,60 lei
 
Sfaturi utile pentru vinul case
 

Sfaturi utile pentru vinul casei

  Autor: Gh. Bernaz

Descriere: In lucrare sunt prezentate, pentru producatorii dornici de a-si perfectiona tehnologia de producere a vinului, cateva practici simple, dar hotaratoare in obtinerea unor vinuri sanatoase, cu reale insusiri gustative: folosirea maielei de drojdii selectionate, folosirea dioxidului de sulf, prepararea vinurilor din recolte avariate, vinificarea in alb", practici tehnologice pentru diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri h.p.d.

Din cuprins: Conservarea mustului in gospodarie; Valorificarea rationala a tescovinei; Prepararea otetului in mica gospodarie etc.

Nr.pag.: 95
An aparitie: 2010

Pret: 9,60 lei
 
VITICULTURA
 

VITICULTURA

  Autor: LIVIU CORIOLAN DEJEU

Descriere:
Prof. Univ. Dr. Liviu Dejeu aduce in atentia specialistilor vitivinicoli o noua lucrare completa si complexa dedicata vitei-de-vie. Structurata pe 11 mari capitole, lucrarea atinge multiple aspecte ale viticulturii, pornind de la morfologia si anatomia vitei-de-vie, particularitatiile fiziologice ale vitei-de-vie, ciclul biologic, producerea materialului saditor, infiintarea plantatiilor, lucrari agrotehnice in plantatiile tinere dar si in cele intrate pe rod si terminand cu recoltare strugurilor.

Nr.pag.: 480
An aparitie: 2010

Pret: STOC 0
 
PRODUCEREA RASADURILOR DE LEGUME
( Editia a II-a revazuta )
 

PRODUCEREA RASADURILOR DE LEGUME

  Autori: VICTOR POPESCU, NICOLAE ATANASIU

Descriere:
Lucrarea ofera cultivatorilor de legume notiunile necesare pentru obtinerea unor rasaduri cit mai bune ,capabile sa asigure productii ridicate si de calitate superioara.

Din cuprins:
- Utilitatea si importanta rasadurilor in cultura legumelor;
- Organizarea productiei de rasaduri;
- Spatii utilizate pentru producerea rasadurilor;
- Particularitati privind producerea rasadurilor;
- Producerea rasadurilor pentru diferite culturi legumicole;
- Calendarul lucrarilor pentru producerea rasadurilor.

Nr.pag.: 125
An aparitie: 2010

Pret: 10,60 lei
 
 

<<< prma pagina

WEB Design, Creatie PUBLICITARA, Fotografie profesionala, TIPOGRAFIE... si nu numai!!!