» Noutati
  » Oferte speciale
  » Catalog carti ( pdf )
 
  » COMANDA on-line
  » Cum cumpar?
 
  » Agricultura generala
si ecologica
  » Horticultura
  » Colectia "Biblioteca
gospodarului agricol"
  » Cresterea si sanatatea
animalelor
  » Diverse
 
  » Agricultorul roman
  » Revista Avicultorul
  » Revista IJCO
 
  » Link-uri utile
  » Parteneri
  » Harta web site
  » Termeni si conditii
 
 
 
   


HORTICULTURA
Legumicultura
CULTURA LEGUMELOR - Editia a III-a revizuita
 

CULTURA LEGUMELOR - Editia a III-a revizuita

  Autori: DUMITRU INDREA, SILVIU AL.APAHIDEAN, MARIA APAHIDEAN, DANUT N.MANIUTIU, MARIA APAHIDEAN, RODICA SIMA

Descriere:
Autorii, personalitati de prestigiu in domeniu, au elaborat aceasta lucrare intr-o a treia editie, revizuita si actualizata în informatii privind calitatea productiei, rentabilizarea culturilor si alte aspecte care, prin natura lor, se reinnoiesc foarte repede (sortimente, ingrasaminte, pesticide etc.).

Pornind de la importanta sociala si economica a legumiculturii, cu accent pe importanta legumelor in alimentatie, lucrarea, in cele 20 de capitole, trateaza speciile legumicole din Romania si din alte tari, lucrarile de intretinere a culturilor de legume, recoltarea, conditționarea si valorificarea productiei etc.

Continutul lucrarii se adreseaza atat specialistilor, cat si fermierilor din exploatatiile mari si, nu in ultimul rand, gradinarilor sau cultivatorilor de legume.


Nr.pag.: 628
An aparitie: 2013

Pret: 38,50 lei
 
GHIDUL CULTIVATORULUI DE LEGUME
 

GHIDUL CULTIVATORULUI DE LEGUME - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: DUMITRU INDREA, ALEX-SILVIU APAHIDEAN

Descriere:
Prezenta lucrare isi propune ca sa ofere o informatie cat mai bogata si actualizata asupra tehnologiei de cultura a principalelor specii de legume in camp si in spatii protejate temporar. Lucrarea se adreseaza atat specialistilor, fermieri in exploatatii mai mari, cat si gradinarilor si cultivatorilor de legume din gradinile familiale.

Nr.pag.: 238
An aparitie: 2012 - ediția a II-a

Pret: STOC 0
 
Cultura legumelor in sere, solarii si rasadnite
 

Cultura legumelor in sere, solarii si rasadnite - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Victor Popescu; Angela Popescu

Culturile fortate si protejate de legume au o permanenta importanta in aprovizionarea pietei alimentare in orice sezon al anului. Cultura legumelor in sere si solarii permite o esalonare mai buna a productiei pe o perioada mai mare de timp, acoperind necesitatea consumului de legume in sezonul rece si pot asigura disponibilitati pentru valorificarea in conditiile rentabilitatii productive.

Nr.pag.: 144
An aparitie:
2013

Pret: 12,50 RON
 
BOLILE PLANTELOR LEGUMICOLE
 

BOLILE PLANTELOR LEGUMICOLE - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Eugeniu Docea; Stelica Cristea; Horia Iliescu

In lucrare se prezinta pentru fiecare specie sau grup de specii de plante legumicole aspecte privind simptomatologia bolilor, etiologia si epidemiologia patogenilor, insistand asupra factorilor de mediu implicati in aparitia si evolutia fiecarei boli, precum si masurile de prevenire si combatere a lor prin utilizarea pesticidelor de ultima generatie, incluse in noul Codex electronic.

Nr.pag.: 382
An aparitie: 2012

Pret: 33,70 RON
 
CULTURA LEGUMELOR VERDETURI
 

CULTURA LEGUMELOR VERDETURI

  Autor: Elena Maria Draghici

Descriere:
Lucrarea, prin continutul sau, se adreseaza tuturor celor care, dupa ce au cunoscut diversitatea legumelor verdeturi, cultivate sau din flora spontana, le-au consumat si le-au apreciat calitatile culinare, dar si efectele benefice ale acestora asupra organismului.

Nr.pag.: 111
An aparitie: 2011

Pret: 12,50 lei
 
CULTURA LEGUMELOR DE VARA-TOAMNA
 

CULTURA LEGUMELOR DE VARA-TOAMNA

  Autori: VICTOR POPESCU, ANGELA POPESCU

Descriere:
Lucrarea isi propune sa prezinte direct cele mai adecvate tehnologii de cultura la principalele specii legumicole, in cursul verii si la inceputul toamnei, evidentiind verigile cele mai importante si masurile ce se impun pentru obtinerea de catre cultivatorii particulari a unor produse de calitate si in conditii economice avantajoase.

Nr.pag.: 114
An aparitie: 2008

Pret: 12,50 lei
 
PRODUCEREA RASADURILOR DE LEGUME
( Editia a II-a revazuta )
 

PRODUCEREA RASADURILOR DE LEGUME

  Autori: VICTOR POPESCU, NICOLAE ATANASIU

Descriere:
Lucrarea ofera cultivatorilor de legume notiunile necesare pentru obtinerea unor rasaduri cit mai bune ,capabile sa asigure productii ridicate si de calitate superioara.

Din cuprins:
- Utilitatea si importanta rasadurilor in cultura legumelor;
- Organizarea productiei de rasaduri;
- Spatii utilizate pentru producerea rasadurilor;
- Particularitati privind producerea rasadurilor;
- Producerea rasadurilor pentru diferite culturi legumicole;
- Calendarul lucrarilor pentru producerea rasadurilor.

Nr.pag.: 125
An aparitie: 2010

Pret: 10,60 lei
 
CARTOFUL CULTIVAT PE SUPRAFETE MICI
 

CARTOFUL CULTIVAT PE SUPRAFETE MICI

  Autor: BORIS PLAMADEALA

Descriere:
Lucrarea reprezinta o scurta prezentare a ceea ce trebuie stiut pentru a cultiva cartof.Autorul a urmarit sublinierea principalelor caracteristici ale tehnologiilor de cultivare, a elementelor care fac ca aceasta cultura sa fie dificila si costisitoare sau placuta si rentabila. S-au evidentiat elementele culturale fitosanitare, administrative, fizice si biologice care pot contribui la reducerea consumului de pesticide conform principiilor agriculturii ecologice.

Nr.pag.: 110
An aparitie: 2008

Pret: 12,50 lei
 
Pomicultura, arboricultura, floricultura
 
Istoria artei gradinilor
 

Istoria artei gradinilor - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: Ana-Felicia Iliescu

Această carte este o invitaţie de a pătrunde intr-un domeniu captivant al istoriei culturii şi civilizaţiei popoarelor, cunoaşterea activitaţii oamenilor în modelarea artistică a naturii din cele mai vechi timpuri pâna la sfârşitul secolului
al XIX-lea. In elaborarea lucrării, autoarea a imbinat documentaţia istorică cu numeroase informaţii şi imagini din literatura de specialitate pentru a contura un tablou cât mai cuprinzator al evoluţiei concepţiilor şi al celor mai importante realizări în arta grădinilor din diferite timpuri şi locuri din lume.

Nr.pag.: 360 + 104 planşe color
An aparitie: 2014

Pret: 53 lei
 
Infiintarea si exploatarea livezilor de cires si visin
 

Infiintarea si exploatarea livezilor de cires si visin - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Adrian Asanica, Gheorghe Petre, Valeria Petre

Lucrarea aduce in atentia fermierilor notiuni despre infiintarea si exploatarea livezilor de cires si visin, din care mentionam: Amplasarea livezilor; Cerintele fata de conditiile de mediu; Sortimentul actual la cires si visin; Intretinerea plantatiilor pana la intrarea pe rod; Formarea coroanei; Sporirea productiei de fructe; Protectia fitosanitara; Recoltarea si valorificarea fructelor; Cerintele de comercializare .


Nr.pag.: 142
An aparitie: 2013

Pret: 14,50 lei
 
AMENAJAREA PADURILOR
 

AMENAJAREA PADURILOR

  Autor: IOAN SECELEANU

Descriere:
In contextul lucrarii, amenajarea padurilor este privita ca o stiinta care fundamenteaza organizarea si conducerea structurala a unui ansamblu de arborete constituit intr-un sistem, astfel incat acesta sa satisfaca durabil cerintele referitoare la produsele si serviciile forestiere.


Nr.pag.: 505
An aparitie: 2013

Pret: Doritorii se pot adresa pentru achizitționare la mailul:
ioan.seceleanu@gmail.com
 
Determinator pentru soiuri de mere
 

Determinator pentru soiuri de mere - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Nicolae Braniste, Gabriela Uncheasu

Descriere:
Lucrarea cuprinde descrierea principalelor caractere si insusiri ale pomilor si fructelor la 554 soiuri de mere, straine si autohtone, vechi sau create recent care se gasesc in colectiile pomologice nationale de la I.P. Pitesti-Maracineni, SCP Voinesti si SCH Cluj-Napoca.

Nr.pag.: 228
An aparitie: 2011

Pret: 43 lei
 
REDESCOPERA MUSCATA - Ghid practic pentru cultura muscatelor
 

REDESCOPERA MUSCATA - GHID PRACTIC pentru cultura muscatelor  - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: Maria Vinereanu

Descriere:
Ideea de a scrie o carte despre muscata s-a ivit ca urmare a dorintei autoarei de a readuce aceasta floare in atentia dumneavoastra a cititorilor.

Muscata este o floare frumoasa, nepretentioasa si usor de ingrijit, iar aceasta carte va face lucrurile mai usoare, punandu-va la dispozitie informatii clare, fotografii si schite explicite, sprijinindu-va astfel sa obtineti decorul mult visat pentru casa dvs.

Nr.pag.: 188, la care se adauga 16 planse color
An aparitie: 2011

Pret: 17 lei
GHID PENTRU POMICULTORI
 

GHID PENTRU POMICULTORI - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autori: Florin Stanica, Nicolae Braniste

Descriere:
Prin datele oferite, simplu si concis, autorii le arata tuturor celor interesati ce trebuie sa faca pentru a avea pe langa casa, in gradini si livezi, pomi apti sa produca bine, de calitate, constant si eficient. Sunt descrise principalele caracteristici privind vigoarea pomului, perioada infloritului, marimea fructului, epoca de recoltare si consum, valoarea nutririva si terapeutica a fructelor, moduri de pastrare a acestora, pentru un numar de 296 soiuri autohtone si straine. Un interes deosebit se acorda combaterii principalelor boli si daunatori, perioadelor de aplicare a tratamentelor chimice, precum si dozele optime de substante necesare. Sunt descrise si 3 specii pomicole noi: kiwi, curmalul chinezesc si asimina.

Nr.pag.: 211, la care se adauga 48 de planse color
An aparitie: 2011

Pret: 19,50 lei
 
CULTURA FLORILOR DE GRADINA
 

CULTURA FLORILOR DE GRADINA

  Autor: ELENA SELARU

Descriere:
Lucrarea prezinta, mai intai, cunostinte de ordin general referitoare la factorii de mediu, inmultirea plantelor, infiintarea si inmultirea soiurilor de plante de gradina, modalitatile de valorificare etc., apoi trateaza tehnicile de cultura fundamentate biologic si ecologic. Cartea se adreseaza, in primul rand, studentilor horticultori, dar si profesionistilor din domeniu, ca si amatorilor de plante decorative.

Nr.pag.: 831 plus 128 planse color
An aparitie: 2oo7

Pret: 48 lei
 
MONOGRAFIE; CACTUSII
 

MONOGRAFIE; CACTUSII

  Autor: SORIN VICTOR COPACESCU

Descriere:
In aceasta lucrare, cu caracter monografic a Familiei Cactacaee, autorul a preluat si imbunatatit o parte din capitolele realizate de domnia sa in lucrarea “Cactusii”, editia din l985.

Intr-o prezentare grafica de exceptie, in cele 695 de pagini sunt prezentate planse color cu peste 2000 specii si varietati.

Nr.pag.: 695
An aparitie: 2001

Pret: 48 lei
 
PROGRESE IN AMELIORAREA PLANTELOR HORTICOLE DIN ROMANIA
Vol. I - POMICULTURA
 

PROGRESE IN AMELIORAREA PLANTELOR HORTICOLE DIN ROMANIA - Vol. I - POMICULTURA

  Autori: VASILE COCIU, ION BOTU, LUCA SERBOIU

Descriere:
In procesul de creare a noilor soiuri, cercetatorii romani si-au adus contributia proprie la imbogatirea cunostintelor teoretice care stau la baza ameliorarii, la perfectionarea metodelor de cercetare. Desi s-au publicat, intre timp, unele aspecte ale rezultatelor cercetarilor romanesti in hortiviticultura, s-a simtit nevoia unei sinteza cuprinzatoare asupra rezultatelor teoretice si practice din ultimii 4o de ani, pentru o mai buna cunoastere si utilizare a lor, atat in tara cat si peste hotare.

Nr.pag.: 215
An aparitie: l999

Pret: 6,70 lei
 
ALTOIREA POMILOR
 

ALTOIREA POMILOR

  Autor: FLOREA LUPESCU

Descriere:
Lucrarea pune la indemana celor doritori – amatori sau specialisti – cele mai utilizate metode de altoire din practica horticola, redate pe intelesul tuturor, incat oricine sa-si poata crea cu mana proprie un colt de paradis in curtea sau gradina sa.

Nr.pag.: 145
An aparitie: 2005

Pret: 12,50 lei
 
Viticultura
 
Limpezirea vinului, simplu, eficient, la indemana oricui
 

Limpezirea vinului, simplu, eficient, la indemana oricui

  Autor: Georgeta Septilici

Descriere: In lucrare se prezinta mijloace practice de limpezire a vinurilor pe diferite cai:naturala (pritocuri repetate); prin tratare cu substante cleitoare (gelatina, clei de peste, albus de ou, tanin, bentonita etc.); prin mijloace mecanice (centrifugare, filtrare).

Din cuprins: Tehnica limpezirii; Principalele substante minerale folosite la limpezirea vinurilor; Mecanismul filtrarii vinurilor; Intrebuintarea SO2 in limpezirea vinurilor etc.

Nr.pag.: 112
An aparitie: 2010

Pret: 9,60 lei
 
Sfaturi utile pentru vinul case
 

Sfaturi utile pentru vinul casei

  Autor: Gh. Bernaz

Descriere: In lucrare sunt prezentate, pentru producatorii dornici de a-si perfectiona tehnologia de producere a vinului, cateva practici simple, dar hotaratoare in obtinerea unor vinuri sanatoase, cu reale insusiri gustative: folosirea maielei de drojdii selectionate, folosirea dioxidului de sulf, prepararea vinurilor din recolte avariate, vinificarea in alb", practici tehnologice pentru diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri h.p.d.

Din cuprins: Conservarea mustului in gospodarie; Valorificarea rationala a tescovinei; Prepararea otetului in mica gospodarie etc.

Nr.pag.: 95
An aparitie: 2010

Pret: 9,60 lei
 
VINUL si SANATATEA
 

Vinul si sanatatea - Editura Ceres - www.editura-ceres.ro

  Autor: Liviu Dejeu

Lucrarea se constitue intr-o invitatie in afla totul despre vin si implicatiile lui in sanatatea noastra.

Din cuprins: Vita-de-vie si vinul in istoria poporului roman; Simbolistica vinului in mitologie; Constituentii strugurilor, mustului si vinului; Cura de struguri si must; Influenta vinului asupra organismului uman; Vinul si alcoolismul; Asocierea vinurilor cu diferite preparate culinare; Arta servirii vinurilor; Pastrarea vinurilor.

Nr.pag.: 272
An aparitie: 2011

Pret: 29 lei
 
TAIEREA SI CONDUCEREA VITEI DE VIE
 

TAIEREA SI CONDUCEREA VITEI DE VIE

  Autori: LIVIU CORIOLAN DEJEU, MAGDALENA GEORGESCU

Descriere:
Prin prezenta lucrare, autorii au urmarit sa puna la indemana celor care cultiva vita-de-vie, cunostintele necesare executarii corecte a taierilor in uscat, lucrare de baza in dimensionarea marimii productiei de struguri, a calitatii acesteia, cu mentinerea puterii butucului de vita-de-vie, ca si a longevitatii ei.

Nr.pag.: 125
An aparitie: 2009

Pret: 10,60 lei
 
VITICULTURA PRACTICA
 

VITICULTURA PRACTICA

  Autor: LIVIU DEJEU

Descriere:
Lucrarea este o invitatie in a cunoaste, recunoaste sau cunoaste mai bine aceasta nobila planta care este vita-de-vie. Pornind de la alcatuirea vitei-de-vie, relatiile ei cu mediul inconjurator, se trece la infiintarea viilor, lucrarile de intretinere in viile pe rod, ajungandu-se la recoltarea strugurilor, protejarea vitei-de-vie peste iarna si in final acte normative privind viticultura.

Nr.pag.: 255 plus 8 planse color
An aparitie: 2oo9

Pret: 29 lei
VITICULTURA
 

VITICULTURA

  Autor: LIVIU CORIOLAN DEJEU

Descriere:
Prof. Univ. Dr. Liviu Dejeu aduce in atentia specialistilor vitivinicoli o noua lucrare completa si complexa dedicata vitei-de-vie. Structurata pe 11 mari capitole, lucrarea atinge multiple aspecte ale viticulturii, pornind de la morfologia si anatomia vitei-de-vie, particularitatiile fiziologice ale vitei-de-vie, ciclul biologic, producerea materialului saditor, infiintarea plantatiilor, lucrari agrotehnice in plantatiile tinere dar si in cele intrate pe rod si terminand cu recoltare strugurilor.

Nr.pag.: 480
An aparitie: 2010

Pret: STOC 0
 
 

<<< prma pagina

WEB Design, Creatie PUBLICITARA, Fotografie profesionala, TIPOGRAFIE... si nu numai!!!